Uydu frekansları Firma Rehberi | İletişim

2015 yılında milli uydu

GeçtiÄŸimiz haziran ayında uzaya fırlatılan Türksat 3A uydusunda 27 Ekim’de yapılacak yeni düzenleme neler getirecek?

Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, geçtiÄŸimiz haziran ayında uzaya fırlatılan Türksat 3A uydusunda 27 Ekim’de yapılacak yeni düzenlemeyle televizyon yayıncılığının, dijital yayıncılığın da ötesine geçeceÄŸini belirterek, “Uydu yayıncılığı kapasitesi yüzde 50’nin üzerinde artacak. GeniÅŸ kapsama alanı ve güçlü sinyali ile televizyon izleyicisi küçük çaplı çanak antenlerle, çok daha kaliteli televizyon yayınlarını alabilecek.” dedi.

Cihan Haber Ajansı tarafından hazırlanan, bölgesel kanallarda aynı anda canlı olarak yayınlanan “Tatil Sabahı” programına konuk olan Dr. Özkan Dalbay, uydu yayıncılığı konusundaki yeni geliÅŸmeler hakkında bilgi verdi.

Yeni yayın planlamasının ulusal ve yerel kanallara büyük avantajlar getireceÄŸini ifade eden Dr. Özkan Dalbay, “Ulusal kanallar, büyük bir kapasiteye müstakil olarak ve bütünleÅŸik olarak sahip olmanın getirdiÄŸi paket yayıncılığının avantajını tam olarak kullanmış olacak. Yeni uydunun teknolojik imkânlarından yerel ve bölgesel kanallar da yararlanacak. Yerel ve bölgesel televizyon kanalları uydu kanallarında ayrı ayrı yayın yapmak yerine, Türksat’ın sabit upling istasyolarından paket yapılarak yerel ve bölgesel kanalların yayınlarını seyirciye ulaÅŸtırılması sistemine geçiyoruz. Bu sistemin en önemli avantajı Türksat 3A uydusunun yüksel sinyal gücünü tam kapasite olarak kullanabileceÄŸiz. Yayıncılıkta en çok yaÅŸanan sinyal karışmasını da önlemiÅŸ olacağız.” diye konuÅŸtu.

MÄ°LLÄ° UYDUMUZ 2015’TE UZAYDA

Milli haberleÅŸme uydusu çalışmalarına da deÄŸinen Dalbay, Türkiye’nin kendi ürettiÄŸi Milli haberleÅŸme uydusunun 2014 yılı sonu, 2015 yılı baÅŸlarında fırlatılacağını, bu uydunun üst teknolojik imkânlara sahip olacağını açıkladı.

Dalbay, Türkiye’nin eskiden gelen kazanımlarıyla iyi yörünge hakkına sahip olmanın yanında, 15 yıldır uydu yayıncılığında geliÅŸtiÄŸine dikkat çekerek, “Uydu tasarım çalışmamız 2012 yılında bitirilerek üretim aÅŸamasına geçilecek. Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı’nın koordinatörlüğünde yürüyen uydu üretim tesisi kurulması projesinin de 2012 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. Milli haberleÅŸme uydusu tasarım aÅŸaması bittiÄŸinde uydu üretim tesisi bitecek. Ve Türkiye bu tesislerde kendi uydusunu üretecek. 2014 yılı sonu 2015 yılı baÅŸlarında fırlatmayı planladığımız milli haberleÅŸme uydumuz üstün teknolojik imkânlara sahip olacak. ÖrneÄŸin, ÅŸu an sabit yer istasyonlarında yaptığımız paketlemeyi, yeni uydumuz üzerinde yapacağız. Dolayısıyla yayınların belli bir merkeze ulaÅŸtırılması ile ilgili maliyet kaleminden de kurtulacağız. Bunun yanında, yetkisiz eriÅŸimlerin önlenmesi, filtreleme yapılması gibi özellikleri yeni uydumuzda kullanmaya baÅŸlayacağız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

CÄ°HAN


Etiketler:

1 Yorum

  1. Yorum yapan : sahin guney Yorum tarihi : 14/11/2008 12:38 am

    bu sevındırıcı bır haber umarım basarılıda olunur suphemde yok dogrusu nıhayet tabı sacma sapan kurumsal cekısmeler ve burokrası engelıne ramen o gune kadar aclıktan olmessek goruruz ınsallah konu ıle ılgım yok sanılmasın elektronık ve fızık okudum ısın zorlugunu bılıyorum.umarım herseyımızı kendımızın urettıyı bırgunu ulkece goruruz.

Yorum yapabilmek için aşağıdaki kutucuğa yorumunuzu yazınız ve ardından "YORUMU GÖNDER" düğmesine tıklayınız !
Önemli : Yorumlarınız onaylandıktan sonra bu bölümde yer alır. Lütfen dilbilgisine, ahlak kurallarına uygun ve sadece bu konu ile ilgili yorum yapınız.
*Dijital uydu sistemleri ile ilgili problemlerinize forum bölümümüzde çözüm bulabilirsiniz.


Etiket: , ,